• staalmanplein header 6
  • staalmanplein header 7
  • Header 5
  • header Ginger verkoop

Renovatie Fase 3

DO Openbare ruimte Fase 3 schets

Plan voor openbare ruimte

De gemeente heeft samen met bewoners een ontwerp gemaakt voor de openbare ruimte in de laatste fase van de vernieuwing: het gebied van het Staalmanpark tot aan het Staalmanplein en de Johan Huizingalaan. Hier vindt u het definitieve ontwerp

De vernieuwing van de Staalmanpleinbuurt gaat in fases. De allerlaatste fase is aangebroken: Fase 3A en 3B, de Staalmanbuurt. De ca. 280 woningen worden ingrijpend gerenoveerd. De laatste woningen leveren we waarschijnlijk kort na de zomer van 2021 op. Daarmee is de allerlaatste fase van de vernieuwing door de Alliantie afgerond! Dan is het tijd voor de inrichting van de openbare ruimte, die we samen met het stadsdeel en een groep van meedenkende bewoners uitwerken. De huurders van Fase 3A en 3B konden (met voorrang) verhuizen naar een woning in de buurt of elders in de stad.

De renovatie kon en kan niet in bewoonde staat, dus dat betekent dat de bewoners moe(s)ten verhuizen. In het Sociaal Plan is afgesproken dat zij in de buurt kunnen blijven wonen. Ze zijn bijvoorbeeld verhuisd naar de nieuwbouw in Oever West, of stromen door naar een gerenoveerde woning in complex Staalman. Natuurlijk konden bewoners er ook voor kiezen om de Staalmanpleinbuurt te verlaten. Alle afspraken staan in de Herhuisvestingsbrochure, die alle bewoners hebben gekregen.

Planning

De woningen in Fase 3A zijn klaar. In de 'kerkhaak' in Fase 3B is de renovatie gestart. Deze woningen worden naar verwachting in het voorjaar van 2021 opgeleverd. De woningen en bedrijfsruimtes aan het Staalmanplein zijn als laatste aan de beurt. We verwachten dat deze 'haak' aan het plein kort na de zomer van 2021 klaar is. 

Verkoop en verhuur gestart

De verkoop en verhuur van de laatste woningen (Fase 3B) is gestart. Er komen ca. 40 koopappartementen en ca. 58 huurwoningen in het middensegment

Interesse in de huurwoningen? Kijk op Ben op Zoek voor het aanbod!

Meer weten over de koopappartementen? Kijk dan op www.woneninginger.nl. Daar vindt u meer info, foto's en impressies van de woningen. Schrijf u snel in! 

  

Ginger aanzicht

 Ginger interieur

De verkoop is gestart!!

Een koopwoning in de Staalmanpleinbuurt: iets voor jou? De verkoop is gestart! Kijk snel op www.woneninginger.nl!

 

Project

Meer weten over de renovatie?

Kijk op de website van de Alliantie.

 

Impressies van Fase 3 nĂ¡ de renovatie:

ai Fase 3-1

ai Fase 3a.i. plein