Renovatie Fase 3

De vernieuwing van de Staalmanpleinbuurt gaat in fases. De laatste fase is aangebroken: Fase 3A en 3B, de Staalmanbuurt. De renovatie van de eerste woningen in Fase 3A is inmiddels gestart. Dat kan niet in bewoonde staat, dus dat betekent dat de bewoners moe(s)ten verhuizen. In het Sociaal Plan is afgesproken dat zij in de buurt kunnen blijven wonen. Ze zijn bijvoorbeeld verhuisd naar de nieuwbouw in Oever West, of stromen door naar een gerenoveerde woning in complex Staalman. Natuurlijk kunnen bewoners er ook voor kiezen om de Staalmanpleinbuurt te verlaten. Alle afspraken staan in de Herhuisvestingsbrochure, die alle bewoners hebben gekregen.

Planning

In januari 2018 is de renovatie van de vier woonblokken (160 woningen) van Fase 3A gestart. Aannemer Logchies gaat bloksgewijs aan de slag. Het blok aan de Johan Huizingalaan 631-709 is als eerste aan de beurt. Begin 2020 verwachten we alle 4 de blokken te hebben opgeleverd en te kunnen starten met fase 3B (het gebied rondom het Staalmanplein).   

Gaat u verhuizen naar een gerenoveerde woning in Fase 3A?

Op de website van de Alliantie vindt u meer informatie over de woningen, zoals plattegronden en het afwerkingsniveau. 

Renovatie 3A

Project

Meer weten?

Aannemer Logchies legt hier uit wat er allemaal gaat gebeuren in de woningen en hoe lang het naar verwachting duurt en geeft antwoord op veelgestelde vragen.