• staalmanplein header 6
  • staalmanplein header1
  • staalmanplein header 7
  • staalmanplein header 9

Meedoen

De Alliantie en het stadsdeel betrekken bewoners van de wijk bij het maken van de nieuwbouwplannen voor de wijk. Tot nog toe hebben verschillende bewonersgroepen bijvoorbeeld meegedacht over vernieuwing van de Parade, het Hart, de Plesmanbuurt en de Henri Dunantbuurt.  De Alliantie heeft bovendien elk kwartaal een overleg met de voorzitters van de bewonerscommissies en de VvE's in de Staalmanpleinbuurt.

Adviesteam

Op dit moment kijken bewoners mee naar de plannen voor de laatste fase: de Staalmanbuurt. In het Adviesteam denken zij mee over drie thema's: openbare ruimte en groen, wonen en levendigheid. Van februari t/m juni 2017 hebben zij gewerkt aan een advies voor de Alliantie en het stadsdeel. Hier lees je er in het kort meer over. Het volledige advies vind je hier. Benieuwd naar de reactie van de Alliantie en het stadsdeel op het advies? Lees het hier.

Actieve bewoners

In de Staalmanpleinbuurt wonen veel bewoners die hun wijk nog fijner willen maken. Zo organiseren de bewoners van de Klarenstraat gezellige bijeenkomsten voor buurtbewoners. Om elkaar beter te leren kennen, maar vooral ook om idee├źn uit te wisselen. Hoe maken we onze buurt nog leuker? 

'Meer sfeer bij de beer' is een goed voorbeeld van een actieve bewonersgroep, die zich betrokken voelt bij de wijk en zich inzet voor een bruisende Staalmanpleinbuurt. 

Kijk voor nieuws en projecten ook op www.facebook.com/staalmanpleinbuurt

De Alliantie en het stadsdeel maken graag kennis met actieve bewoners. Heb jij een idee voor de buurt? Klik hier!

Adviesteam aan het werk

 

kick off Adviesteam 2

 

Adviesteam 11 juli portret